El pont sobre el riu Mogent




 Ara fa un temps que s'ha construit un pont peatonal per creuar el riu Mogent, el passeig fins a arribar-hi es molt agradable sobretot en aquestes dates de l'any quan la vegetació esta més verda i frondosa, el cant dels ocells i les flors silvestres amenitzen la travessa i ens estalvien l'estres de passar per l'estreta vorera de l'avinguda del riu Mogent on cotxes i camions fan trontollar el sòl i les oides dels vianants

 En passar a la banda dels camps hi trobem un camí pavimentat amb un sistema d'arids solids i additius liquids que barrejats conformen un paviment natural i molt acord amb l'entorn natural(Mes info: Saulo Solid ), aquest camí ens conduirà cap a la zona de Can Parera i facilitarà a els vianants procedents de Montornès Nord a accedir mes facilment als serveis com ara l'escola Can Parera, el CAP, la biblioteca o l'escola de musica i dansa,tambè podreu arribar fins a tocar del tradicional i veterà pont de l'avinguda de la llibertat per dirigir-nos cap a Montornès centre, continuar el camí per la llera del riu o anar al mateix poliesportiu Municipal "Les Vernedes".
Al disposar d'una bona enllumenació tambè podrem gaudir del camí quan cau la vesprada i no anar a les fosques o sentirnos "lluny de la civilització" en un tres i no res arribareu a la vostra destinació......

Sens dubte que el nou pont, tot i tenir un disseny innovador i modern ha aconseguit passar d'una banda totalment urbana com es Montornès nord cap a la banda de Can Vilaró una banda mes rural, crec que s'ha integrat correctament a 'entorn i sobretot compleix molt bè amb la seva tasca que es la de mantenir una bona connexió entre Montornès centre i Montornès nord. Durant la realització d'aquestes fotografies per dur a terme aquesta entrada al blog he pogut observar la bona acollida per part de la població fent servir aquesta nova ruta d'accès per tot tipus de menesters ja siguin ludics o de caire quotidià el veinat va i ve per aquest itinerari d'una forma ja habitual.


La Llei de Barris és com popularment es coneix la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial. 





Aquesta llei va ser aprovada l’any 2004 per unanimitat de tots els grups al Parlament de Catalunya i neix com a instrument de treball per a la renovació de barris i la millora de la cohesió social. Concretament, el preàmbul de la Llei diu:
“(…) determinats barris i àrees urbanes de Catalunya avui requereixen una atenció especial de l’Administració pública. Una atenció que superi les intervencions sectorials i que permeti emprendre-hi accions d’intervenció integral, dirigides tant a la rehabilitació física com a la sostenibilitat ambiental, el benestar social i la dinamització econòmica. Aquestes accions han d’anar destinades a la comunitat sencera del barri o l’àrea afectats per tal d’aconseguir que l’espai i els equipaments públics esdevinguin factors de desenvolupament social i personal, generadors de teixit social i cultural, entorns afavoridors de cohesió i identificadors socials i culturals (…)”.

Font: https://www.montornes.cat/seu_electronica/linies-actuacio-i-campanyes-especifiques/montornes-actua-amb-la-llei-de-barris/llei-de-barris